09 de setembre, 2012

Manifest EUiA El Vendrell Diada Nacional de Catalunya


L’Onze de Setembre és un dia reivindicatiu, unitari i de mobilització per l’avenç dels drets nacionals i socials del poble de Catalunya.
El moment polític en el que ens trobem en aquesta Diada nacional, però, és de retallades i retrocessos socials i nacionals sense precedents en la història recent de Catalunya.
El Baix Penedes pateix una crisi social profunda, amb un gran nombre de persones aturades , més del 25% de la población activa, i especialment dramàtica entre les persones joves, convertint-se la nostra comarca en la primera en índex d'atur a Catalunya. D’aquestes persones aturades, una tercera part ja no rep cap prestació per desocupació.
Aquest retrocés social, que minva greument les condicions de vida de les classes populars, es veu augmentat per les retallades pressupostàries que afecten als drets socials i els serveis públics, com l’accés i prestacions de la salut i l’educació pública, l’autonomia de les persones, els serveis socials, les prestacions d’atur, els drets de les persones immigrades i l’acomiadament de personal a les administracions, entre altres.
Aquestes retallades són impulsades pel govern de CiU a Catalunya i pel govern del PP al conjunt de l’Estat, i pel govern quadripartit al Vendrell, amb pujades impostos, etc..... i provocant desigualtats socials que no són parcials, sinó autèntics canvis de model social que tenen com a finalitat acabar amb l’estat del benestar, construït durant dècades de lluites socials i polítiques.
Al mateix temps, estem patint retrocessos nacionals que posen en perill la capacitat d’autogovern de Catalunya, com el rescat financer sol·licitat pel govern d’Artur Mas, que supo- sarà, a la pràctica, la fiscalització de l’acció política de la Generalitat per part del govern central.
EUiA reiterem la nostra defensa del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya, així com la necessitat d’una aliança entre les esquerres federalistes, sobiranistes i independentistes per avançar cap a un model federal d’Estat plurinacional, pluricultural, plurilingüe i republicà, on el poble de Catalunya pugui decidir en referèndum el seu estatus polític. EUiA del Vendrell ja fa temps que treballa per crear un marc de col.aboració amb els partits d'esquerra alternativa com les CUP i d'altres. Poder trencar el bipartidisme dels governs de PSC i CiU a la nostra vila i que ens han portat a aquesta situació económica és un dels nostres primers objectius, ja que els mateixos que han provocat o donat peu a aquesta situació no poden apareixer com salvadors de res.
Per EUiA, la Diada nacional també té una dimensió solidària amb la lluita per la llibertat i la justícia social d’altres pobles del món, com el poble sahrauí o el poble palestí, i recordem els qui, com Salvador Allende i Víctor Jara a Xile, van donar la seva vida en la lluita contra l’imperialisme.
Per totes aquestes raons, EUiA crida aquest 11 de Setembre a sortir al carrer, a fer una gran mobilització popular per defensar els drets socials i nacionals, per defensar la justícia social i el dret a decidir del poble de Catalunya, tant pel que fa a les seves aspiracions nacionals com al seu model social.

El Vendrell, 9 de setembre de 2012

ESQUERRA UNIDA i ALTERNATIVA EL VENDRELL

1 comentaris:

EUiA El Vendrell ha dit...

Penedesfera, ja hem actualitzat amb el logo i el link cap a la Penedesfera.

Gràcies per tot i Salut!!!