18 de gener, 2008

EL CONSELL NACIONAL D’EUiA RATIFICA L’ACORD ELECTORAL AMB ICV


Miralles contesta Montilla i diu que ‘serem contundents perquè les nostres propostes són millors, però no les defensarem a cop de colze’

El Consell Nacional d’EUiA, reunit el passat 16 de Gener a Barcelona, ha ratificat l’acord electoral amb ICV de cara a les eleccions generals del 9 de març. L’objectiu marcat pel màxim òrgan de direcció de la formació, com ha explicat el coordinador general Jordi Miralles, és “sumar de nou per convertir ICV-EUiA en una força determinant, junt amb IU, per consolidar una majoria d’esquerres al Congrés”.

Miralles també ha explicat que el Consell Nacional ha configurat les prioritats programàtiques de la formació, que s’aprovaran aquest cap de setmana en la convenció programàtica d’IU a Madrid i el 26 de gener a la jornada programàtica d’ICV-EUiA. Les prioritats, segons el coordinador general d’EUiA, passen per “les persones, el territori, la qualitat democràtica, l’autogovern de Catalunya i unes polítiques fiscals progressives”. Un programa que “lliga” amb IU i el seu projecte a nivell estatal, i que “és més necessari que mai davant el PP de Pizarro i el PSOE de Bono i Magadalena Álvarez”.
A preguntes dels periodistes, Miralles ha explicat que IU i ICV-EUiA condicionaran el seu suport als socialistes a les Corts a que “es millorin les condicions laborals i salarials dels treballadors, a que es millori l’accés a l’habitatge i les infraestructures ferroviàries, a que es reformi la Llei Electoral i la Constitució i al desplegament de l’Estatut”.


Resposta a Montilla sobre les tensions al govern català
Miralles, per altra banda, ha contestat les declaracions fetes pel president de la Generalitat, José Montilla, que ha augurat que durant la campanya electoral hi haurà tensions entre els socis de govern. El coordinador general d’EUiA ha dit al respecte que “serem contundents perquè creiem que les nostres propostes són millors, però no farem servir el cop de colze per a defensar-les”.