19 de gener, 2008

ICV-EUiA DEFENSARÀ LA INTERRUPCIÓ LLIURE I GRATUÏTA DE L’EMBARÀS COM UN EIX CENTRAL DE LA CAMPANYA ELECTORAL

La coalició, que posarà com a condició aquest dret per investir Zapatero, ha presentat aquest matí les dones de la candidatura.


ICV-EUiA recollirà en el seu programa electoral per a les generals, que s’aprovarà definitivament el 26 de gener, el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos a través de la despenalització i la gratuïtat de l’avortament. De fet, i com ha explicat el cap de llista per Barcelona, Joan Herrera, en la presentació de les dones de la candidatura de la coalició, aquest serà un dels eixos centrals de la campanya electoral de la coalició i una condició indispensable per investir Zapatero.


En aquest sentit, Herrera ha criticat la postura de “mirar cap a una altra banda” del PSOE davant aquesta qüestió, especialment pel que fa a la darrera “ofensiva fonamentalista de la dreta, que provoca situacions inacceptables el 2008 com incriminacions i persecucions a les dones que decideixen avortar”. ICV-EUiA, així, exigirà la despenalització de la interrupció de l’embaràs, que la xarxa pública de sanitat garanteixi aquest dret de manera gratuïta, una llei d’educació sexual a l’ensenyament obligatori i la gratuïtat, també, dels anticonceptius.


ICV-EUiA, garantia per a superar la precarietat de les dones en tots els àmbits.


A l’acte de presentació de les dones candidates també han intervingut la número 2, Núria Bonaventura, i la candidata Núria Lozano. Totes dues han incidit en la necessitat de fer front a la discriminació de les dones en la societat, ja sigui en el seu dret a decidir sobre el propi cos com en altres àmbits. En aquest sentit, Lozano ha destacat que “ICV-EUiA és l’autèntica garantia per superar la precarietat que patim les dones. També en l’àmbit laboral, on s'ha de lluitar contra salaris baixos, la discriminació i la inseguretat”. La també responsable de Món del Treball d'EUiA ha criticat mesures com la del PP que proposa que les dones treballadores no paguin impostos assegurant que “no hem d’acceptar aquestes mesures, de nou discriminadores, que a més suposen l’empetitiment de l’estat del benestar i la conseqüent privatització de serveis”.