09 d’abril, 2007

VISCA LA REPUBLICA !!!



El proper 14 d’Abril es celebra el 76 aniversari de la proclamació de la II República Espanyola, el regim mes democràtic que ha tingut mai l’estat espanyol. Per primer cop la sobirania per elegir el cap de l’estat residia al poble.

Els republicans ens reafirmem amb els ideals de Llibertat, Igualtat i Fraternitat i tots els valors que van recollir en els seus articles la Constitució de la II República. Representava avenços significatius en les llibertats i els drets socials dels ciutadans.

Tot això va ser truncat pel cop feixista del 18 de Juliol del 36, però molts homes i moltes dones no es van rendir davant la brutal vulneració de la seva sobirania i van defensar la República i la seva legalitat. Molts van morir al front, molts van ser represaliats i assassinats, molts es van exiliar i molts van continuar defensant la legalitat republicana.
Els republicans hem els hi estarem agraïts de per vida, perquè van donar tot el que tenien, inclosa la seva vida.
Durant quasi 40 anys la llarga i fosca nit de la dictadura feixista va aplicar la llei dels vencedors i dels vençuts, va silenciar els assassinats, va negar la possibilitat de que els familiars dels desapareguts recuperessin els seus cossos, van inventar l’historia a la seva mida en definitiva ho van deixar tot “ Atado y bien atado”.

Davant de la proposició de llei de la Memòria Històrica que proposa el PSOE, EUiA ha de dir que no, que així no. No volem una llei de punt final. Hem de fer moltes coses per millorar aquesta proposició, i des de el grup de IU-ICV al congres treballarem per que inclogui algunes coses essencials com:

Honrar la memòria dels lluitadors republicans, demòcrates i antifeixistes per poder completar així la reconciliació.

Establiment de la nul·litat radical de tots els processaments per motius polítics e ideològics desenvolupats durant el franquisme.

Intervenció publica e institucional dels treballs de localització, exhumació, identificació i divulgació de foses o enterraments de víctimes del franquisme.

Elaborar un catàleg de monuments o símbols franquistes i un pla per eliminar-los, així com una normativa de obligat compliment municipal per la substitució de carrers amb denominacions franquistes.

Adequació dels plans d’estudi i llibres de text tractant la II República com referent de cultura democràtica i respecte al alçament militar del 18 de Juliol i la dictadura posterior com a referent de intolerància i totalitarisme.

Els republicans ens agradaria veure com els representants del PP votant i condemnant el aixecament feixista i “violent” del 18 de Juliol, quan s’omplen la boca de llibertat i democràcia, per fer de exemple als que ells mateixos demanen que condemnin la “violència”.
Per finalitzar, gràcies, gràcies i mil gràcies a tots els que van defensar la legalitat republicana, i així fer d’exemple pels que no van viure aquella situació però ens considerem hereus dels valors republicans, d’igualtat, laïcisme, fraternitat i que volem un model d’estat laic i republicà.


Visca la República !!
Alfredo Valdivielso Romero
Coordinador EUiA Baix Penedès

2 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Visca la República i els seus valors que tenim molt oblidats. Que l'acte que es celebri demà al cementiri sigui molt més que una simple cita protocolària. Ens hem de començar a plantejar realment si volem aquest monarquia que venia en el pack de la democràcia post franquista. VISCA LA REPÚBLICA.

Anònim ha dit...

UNA QUESTIO QUE DEIXO AL VOSTRE PENSAMENT ON ESTAN ELS COMUNISTES DEL PSUC i PCE QUE VAN DESAPAREIXER DESPRES DE LA CAIGUDA DEL ( TELON DE ACERO ) I ON ESTAN AQUELLS COMUNISTES ESPAÑOLS DE LA ( PASIONARIA ) I CARILLO QUE DEIAN QUE ESPAÑA I CATALUNYA ERAN COMUNISTES I ARA ES PASEJEN AMB COTCHE OFICIAL I CORBATA. AQUEST NO ES EL COMUNISME EN EL QUE CREIEM.

ATENTAMENT: ANONIMO