14 d’abril, 2007

HOMENATGE A LA REPUBLICA


OFRENA FLORAL D’ICV-EUiA DEL VENDRELL ALS SOLDATS REPUBLICANS I LA REPUBLICA


Coincidint amb l’aniversari de la proclamació de la II República, ICV-EUiA del Vendrell va organitzar una ofrena floral en record dels combatents republicans. Va ser un acte senzill però a la vegada emotiu. Es va dipositar un ram de flors i en nom de la Coalició al Vendrell, el seu cap de llista, Alfredo Valdivielso va llegir un petit text de reconeixement i agraïment als que van perdre la vida defensant la República i especialment als 12 soldats enterrats a la fosa comuna del cementiri del Vendrell.

Reproduïm el text que es va llegir:

Avui fa 76 anys es proclamava la II República, un període curt però intens. Amb la II República es van assolir cotes de llibertat i democràcia, que encara avui no hem pogut assolir. Va ser un model d’estat avançat amb el seu temps, vam tenir una de les constitucions mes avançades d’Europa i el reconeixent drets socials i llibertats individuals.

Tot això va quedar truncat per un cop militar feixista, i els qui van defensar la legalitat republicana, van donar tot al que tenien, inclosa la seva vida.

No podem oblidar, ni oblidem a tots els que van lluitar per defensar la República, es una obligació el reconeixement d’un període d’obertura democràtica, de compromís social i de voluntat de construir una societat prospera i plural; però també ha de ser un compromís cap el present i el futur, el reivindicar aquells valors que son vigents plenament avui dia.

Es per això que avui també recordem els soldats republicans que son enterrats en aquesta fossa comuna. Tots els que som aquí avui no vam viure aquella situació, però som molts els que creiem en els valors que van defensar fins a la mort.


Avui els volem recordar, mereixen el nostre reconeixement i la nostre gratitud, es vital que els pobles tinguin memòria, per que un poble sense memòria es un poble sense futur.

Han passat 76 anys, però al cor de la ciutadania, totes les primaveres segueixen sent aquella primavera.

Gràcies, Salut i Visca la República !

Alfredo Valdivielso Romero