29 de desembre, 2014

Comunicat d'EUiA sobre la reunió amb altres organitzacions polítiques del dia 10 de desembre


EUiA del Vendrell fa temps, i es conegut, que treballa per articular un moviment polític i social que va mes enllà d'una pura coalició electoral o sopa de sigles i d'unes eleccions. Un moviment obert, participatiu i transparent, on el debat de les persones que estaran al capdavant es secundari i supeditat a la decisió col·lectiva d'una assemblea.

La nostre formació, considera un error politic de gran calat la negativa d'ICV del Vendrell a participar al moviment politic i social Som Poble que es va presentar el passat dia 12 de desembre . Així ho han manifestat públicament tant als mitjans, com a les xarxes socials.
Negativa que també ens van fer saber el mateix dia que ens vam reunir amb ICV i d'altres forces com Podem i les CUP ,davant la seva crida per constituir una “gran coalició electoral” amb PSC i ERC.

EUiA no comparteix el projecte que ara impulsa ICV, una simple coalició electoral amb CUP, PSC, ERC, JxV i Podem; i troba a faltar d'altres actors com  el Procés Constituent i d’altres organitzacions socials. Proposta fracassada d'inici, doncs ERC i PSC no van acudir i sembla que Podem es presentarà sota el paraigües d'una Agrupació d'Electors.

El coordinador local d'EUiA, Alfredo Valdivielso ha declarat que: "ICV només ens proposa una estratègia electoralista de curt recorregut, sense cap més proposta d’organització, presa de decisions o codi ètic,  i amb uns companys de viatge, PSC i ERC, amb els que no podem compartir cap projecte de transformació, ruptura i de recuperació de les institucions a la nostra vila. Aquesta es la principal diferència  amb la proposta que ens fan, i que és completament oposada amb els termes aprovats a les assemblees de Som Poble.”

Uns partits que tenen responsabilitats de govern al Vendrell i que han votat i aplicat un pla d'ajust, impostos amb l’únic propòsit d'afany recaptatori., etc...


Alfredo Valdivielso va finalitzar dient: “els hi hem reiterat la nostra posició clara que ja coneixien, així com tornar-los a convidar a participar al moviment obert, unitari i de ruptura Som Poble, que impulsem amb d’altres organitzacions polítiques i socials, malgrat la seva negativa a fer-ho"