27 de novembre, 2014

EUiA abandona la taula de l’Observatori per la Convivència degut a la presència de PxC i la considera tacticisme electoralista



EUiA del Vendrell va acudir ahir a la convocatòria que ens feia present el regidor Jaume Domingo per participar a la posada en marxa de l’Observatori per la Convivència.

Des d'EUiA som conscients que es innegable que el Vendrell té un problema de convivència i que es resultat de molts factors.

Per això vam acudir per poder expresar directament als convocants i participants del mateix el nostre posicionament politic envers aquesta eina que es vol posar en marxa.

EUiA entén que es necessària i tindria molt potencial, pero arriba tard, molt tard, si el que es pretén amb ella es afavorir la convivència al Vendrell o al menys detectar els símptomes, la mateixa hauria d'haver estat proposada al començament de legislatura, i no a sis mesos d'unes eleccions municipals que fa pensar més en pur tacticisme electoral.

Considerem que si es pretén conèixer la realitat demogràfica del Vendrell d'avui, en aquest observatori haurien de participar noves expressions polítiques i socials que són una realitat al nostre municipi i no han estat convidades, com son Podem i el Procés Constituent, i a més sindicats i plataformes que treballen aquest tema com UCFR Baix Penedès, per tal de tenir una anàlisi més acurat del tema.

EUiA troba contradictòria la finalitat d'aquest observatori al constatar la participació i presència del partit xenòfob PxC, doncs són responsables de distorsionar i malmetre la mateixa convivència per obtenir rèdits electorals, per tant no poden ser part de la solució.

Per coherència amb el que EUiA defensem i els motius abans expressats, ahir vam abandonar aquesta taula després d'exposar els nostres motius durant la mateixa.

El Vendrell, a 27 de Novembre de 2014