24 de juliol, 2014

Nota de premsa - Candidatura Unitària de l'Esquerra Alternativa - Municipals 2015 El Vendrell


El Vendrell, 23 de Juliol de 2014.



El Coordinador local d'EUiA amb membres de la permanent i militants

 EUiA del Vendrell està en disposició d'anunciar que participarà de la Candidatura Unitària de l'Esquerra Alternativa al Vendrell a les properes eleccions municipals del 2015.



Aquesta decisió serena, madura i conscient està basada ens els acords polítics de la nostra assemblea i els seus militants, que han donat suport a aquesta decisió des de els seus inicis quan vam fer la proposta a la resta d'actors i de forma unànime.

Es una decisió coherent amb les línies polítiques marcades per la nostre assemblea i fruit de la feina que venim duent a terme des de fa temps, moltes vegades sense fer massa soroll i sense titulars de premsa, però que ha estat prioritària per poder treballar de forma unitària amb d'altres amb l'únic objectiu comú marcat entre tots, creant així complicitats, confiança i respecte.
           

Els militants d'EUiA han participat amb d'altres organitzacions, i sense exclusions, a les assemblees obertes organitzades per la CUP, on hem posat en comú l'acció política, les idees, els punts ètics, de funcionament, etc.. que han de donar forma a la nova candidatura amplia i inclusiva que estem construint.

El resultat de totes aquestes assemblees obertes fins el moment es que la CUP i d’altres, com Procés Constituent, i moviments socials estan disposats a formar una candidatura única i amplia de l’esquerra alternativa.
Assumim com a propis els mínims que han de respectar totes les organitzacions i persones que formin part de la candidatura, així com un seguit de principis ètics que farem públics mes endavant, a part dels ja exposats per la CUP del Vendrell.
           
Per tot això, en paraules del Coordinador local, Alfredo Valdivielso, “EUiA del Vendrell  està en disposició d’assumir la seva responsabilitat política en aquest moment en el que ens trobem, on la construcció d'una candidatura amplia que ha de ser aglutinadora de les diferents lluites dels moviments socials, veïnals i obrers; de ciutadans i ciutadanes decebuts amb el històric bipartidisme vendrellenc de governs convergents i socialistes; de gent d’esquerres que sota uns objectius comuns ens posem d’acord per poder tirar-la endavant, és possible i més necessària que mai”

Aquest moviment no ha de ser purament electoral, si no que ha de esdevenir un moviment polític i social on els ciutadans del Vendrell s’empoderin, i que vagi més allà en el temps de les eleccions, per poder transformar la nostre realitat política i social, trencant la dinàmica bipartidista de governs convergents i socialistes que ens han portat fins límits d'endeutament perillosos, falta de transparència, imposició de majories partidistes i separació dels ciutadans amb l'administració més propera que hauria de ser l'Ajuntament.
Els vendrellencs i vendrellenques disposaran d’una alternativa real de canvi a nivell municipal, fora dels partits que porten més de trenta anys governant la vila o de la xenòfoba i ultradretana PxC.
Des de el respecte a les decisions que les diferents organitzacions polítiques puguin prendre, demanem el mateix respecte al procés en el que molts militants i simpatitzants de les diferents organitzacions, moviments socials i persones a títol individual han participat, al qual les diferents organitzacions de l’esquerra alternativa al Vendrell han estat convidades des de el principi personalment. En aquestes reunions, pel damunt de tot, s’ha debatut d’idees, programes, punts ètics  i política, per tant no entenem que es vulgui generar confusió amb aquest tema de manera voluntària o per desconeixement al no haver participat.

EUiA del Vendrell cauria en el mateix error en el que molts partits han caigut al Vendrell i a la resta de Catalunya, el de posar els personalismes pel davant dels programes, el debat polític, l'intercanvi d'idees i arribar a acords amb d'altres, fent públicament l'elecció del seu cap de llista.

Per tant, tot aquest treball unitari fins arribar a avui és real i verificable per tots els actors que han volgut participar, i qui es vulgui col·locar , de forma voluntària, fora d'aquest procés, amb les seves declaracions i accions, és la seva responsabilitat.
Opinem que estan cometent un greu error polític i els convidem a reflexionar al respecte, per que tots els que hi participem de forma amplia i inclusiva, hem deixat clar que la fulla de ruta passa per, un cop passat l’estiu, continuar amb l'elaboració dels eixos de treball de elaboració del programa, format de la candidatura i ,per últim, confecció de les llistes.

Per finalitzar Alfredo Valdivielso ha volgut mostrar en nom de tota l’Assemblea local d’EUiA la nostra solidaritat amb el poble Palestí que està sent massacrat amb el silenci còmplice de la comunitat internacional. A més ha remarcat que tal dia com avui al 1936, forces d’esquerres van confluir per fundar el PSUC amb l’experiència unitària de les aliances obreres, el nostre més sincer homenatge.

Assemblea local d’EUiA del Vendrell