29 de maig, 2014

Valoració Eleccions Europees EUiA El Vendrell


Des de Esquerra Unida i Alternativa del Vendrell, la permanent local del Vendrell fem la següent valoració de la jornada electoral:

Valorem que els resultats obtinguts per la coalició electoral ICV-EUiA al Vendrell i l'augment de vots respecte a les passades eleccions europees són positius, però volem fem les següents consideracions.

- No ens podem felicitar per la baixa participació a aquests comicis al Vendrell del 41,59%, tot i l'augment respecte les anteriors eleccions europees amb un 33,64%. Malgrat aixó constatem un augment de votants a la coalició electoral amb la que hem concorregut a aquests comicis passant del 3,40% al 2009 al 9,17% a aquest 2014, però que també va en consonància amb l'augment de participació per tant hem de ser conscients que l'augment de participació també far elevar el nostre número de votants.

- Aquesta baixa participació i una abstenció del 58,41% de la població, posa de manifest la gran desafecció per part de la societat vers els processos electorals, ja sigui per la falta d'il·lusió o de  no trobar l'opció que els representa  entre totes les formules que es van presentar a les eleccions europees.

- Segons el coordinador local, Alfredo Valdivielso, “La nostra formació no defuig aquesta responsabilitat de trobar fórmules per crear sinergies i complicitats a nivell local, tant amb els ciutadans com amb altres organitzacions polítiques i socials de l'àmbit de l'esquerra transformadora per estructurar un front polític i social al vell bipartidisme que a nivell local representen CiU i PSC”

- S'ha obert una escletxa al bipartidisme, no ens equivoquen estan tocats, però no enfonsats. Els resultats obtinguts no son extrapolables a l'àmbit municipal, i qui ho hagi fet, te una mirada obtusa o no té l'amplitud de mires que cal per engegar un procés unitari de l'esquerra a la nostra vila.

Tans sols creant teixit unitari entre les diferents formacions de l'àmbit de l'esquerra transformadora aconseguirem trencar amb el bipartidisme i l'alternança de poder present també al Vendrell. Segons, Valdivielso, “Les classes populars i treballadores de la nostra vila han de tenir un referent de lluita il·lusionant a les institucions i als carrers del Vendrell  i el Baix Penedès”

- Destaquem positivament l'aparició a l'escena política de Podemos, als quals també considerem companys de lluita, i que sense cap dubte haurem de buscar fórmules de  convergència amb ells  en moltes lluites al nostre territori.

- Per acabar volem destacar que: “Ha arribat l'hora de deixar-nos de personalismes, sigles i sectarismes, ha arribat l'hora de la unitat de la classe treballadora, de crear un projecte unitari d'esquerres il·lusionant a la nostra vila, d'estar a l'alçada de les aconteiximents i de generar les circunstàncies per que el gran conjunt de la població, els treballadors i treballadores i les classes populars, s'empoderin”