10 de setembre, 2009

Diada Nacional de Catalunya 09


EUiA assistira amb els companys d'ICV a l'acte institucional al Cementiri del Vendrell a les 10.30 hores. Abans a les 10 hores ens reunirem davant la fossa comuna dels soldats republicans al mateix cementiri per fer un petit homenatge als que també van lluitar per les llibertats de Catalunya.



Declaració EUiA El Vendrell pel 11 de Setembre de 2009


La Diada Nacional d’enguany arriba emmarcada dintre d’una situació bipolaritzada per la crisi econòmica mundial en la que ens veiem immersos i la propera resolució del Tribunal Constitucional sobre l’estatut.

Es tracta d’un 11 de setembre en el què hem de reivindicar més drets socials davant la cara més amarga del sistema econòmic capitalista, la crisi.

Per ICV-EUiA del Vendrell cal avançar més en Si ara donem el pas enrere d’acceptar retallada de drets, flexibilitat laboral, rebaixes de les pensions, entre altres, la lluita de tants companys i companyes durant tants anys, no haurà servit per a res.

Per això, recolzem un augment de la pressió fiscal a les rendes altes i del capital perquè es pugui mantenir la despesa social en un període de crisi com l’actual.

És un 11 de setembre en el què hem de reivindicar més drets nacionals, amb més autogovern i l’aplicació íntegre de l’Estatut.

Per ICV-EUiA del Vendrell hem de continuar defensant el dret a decidir del poble català, i de denunciar un autogovern i un desplegament estatutari que estan sent molt limitats per la resistència del govern espanyol, dirigit del senyor Rodríguez Zapatero, a aplicar la llei (l’Estatut) i a acceptar la federalització de l’Estat espanyol.

Recolzem, amb aquesta declaració, el dret a expressar-se del poble d’Arenys de Munt, perquè es bo conèixer l’opinió de la ciutadania.

Hem de continuar defensant l’estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya i que va refrendar el poble català en referèndum davant una retallada del TC.

Un 11 de setembre en el què hem de reivindicar la memòria, la memòria dels lluitadors republicans enterrats a la nostra vila, a la fossa comuna del cementiri, defensors de les llibertats nacionals de Catalunya enfront dels colpistes feixistes.

La memòria també d’una data que ens unirà de per vida amb els Xilens, per ser el dia en què uns altres feixistes i colpistes van acabar amb el govern democràtic del Front Popular i amb el President Allende, sinònim de llibertat i de lluita, la dels treballadors per la seva dignitat, la de construir un camí cap un món nou, un món cada vegada més just, un camí cap el verdader socialisme amb el que ens identifiquem i del que ens sentim hereus.