01 d’abril, 2008

Campanya per una llei electoral justa.


EUiA iniciarà la ´recollida massiva de signatures´ per canviar la llei electoral per Sant Jordi, que es convertirà ´en una diada per la democràcia´.

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha explicat avui en roda de premsa que la formació iniciarà el pròxim 23 d´abril, Diada de Sant Jordi, la campanya de recollida massiva de signatures per canviar la llei electoral. Serà, segons ha explicat Miralles, “una diada per a la democràcia. Tothom que s´acosti a les parades de Sant Jordi d´EUiA podrà adherir-se a la petició per tal de canviar una llei que, simbòlicament, ´il•legalitza´ partits, i que ha deixat en les darreres eleccions generals 600.000 persones que han votat IU i ICV-EUiA sense representació”.


La campanya anirà encaminada a demanar la creació al Congrés d´una Comissió parlamentària que promogui els canvis i que garanteixi que aquests siguin efectius a les properes eleccions. Com ha dit el coordinador general, la recollida de signatures, que es farà extensiva a centres de treball, al carrer i a persones destacades del món de la cultura i els mitjans de comunicació, “s´emmarca en la recuperació de la dinàmica social i de carrer plantejada per EUiA després dels darrers resultats electorals”.