17 d’octubre, 2007

Valoracio Ple de l'Ajuntament del Vendrell del 11-10-07



Des de ICV-EUiA del Vendrell fem la següent valoració:

Destaquen per la seva importància i futura rellevància quatre blocs clarament diferenciats que, en línees generals, englobarien totalment la sessió plenària del passat dia 11-10-07.

El primer bloc dedicat a les financés locals:
El Govern de CiU, recolzat per PP i PxC, ha presentat les ordenances fiscals pel 2008, amb una gran falta d’ètica i rigor professional, presentant-los abans de ser aprovats a la premsa. CiU proposa una abaixa de l’IBI del 3%, sense saber quant pujarà el valor cadastral pel 2008 i una pujada de la resta d’impostos i taxes del 2.7%.
Es van aprovar, sempre amb el vot afirmatiu de CiU+PP+PxC, les ordenances fiscals per el 2008.
Creiem que és incoherent i purament electoralista aquesta baixada, entre cometes, de l’IBI. Partim de la base que és un impost que grava, de forma important, l’economia familiar i que ha estat apujat desmesuradament per l’anterior govern del PSC i PP. Tot i això, entenem que és una de les majors fonts d’ingressos de l’Ajuntament. Trobem que és una incoherència baixar una de les principals fonts d’ingressos tant sols trenta dies desprès de demanar una ampliació de crèdits per valor de mes de 7 Milions d’euros per poder fer front als pagaments de lo pressupostat pel 2007 i a totes les factures que diuen estan sense pagar. Com que això no ho entenem, ni nosaltres ni la gent a peu de carrer, demanarem al Govern de CiU una Auditoria dels comptes de la Corporació, que sigui transparent i que deixi ben clara la situació actual de les arques municipals.


El segon bloc concentrat en la moció presentada per PxC.
PxC, per boca del seu regidor August Armengol, ha tornat a presentar una moció en la què recordava i exigia al consistori, del qual en formen part ells mateixos, l’obligació de complir una llei derivada de la llei d’estrangeria.
Aquesta moció portava una frase que va ser retirada abans del començament, segons el regidor Jaume Domingo per la seva intermediació.
El regidor Giovani del PP també n’era coneixedor d’aquest afer. En concret, el regidor Agust parlava de “màfies organitzades al Vendrell amb la regularització del reagrupament familiar”.
Hem de recordar al regidor August que, quan es tenen proves d’un delicte, s’ha d’anar als cossos de seguretat o al jutjat i no intentar criminalitzar al govern d’un consistori.

Entenem que CiU vulgui rebaixar el clima de la moció presentada pels seus aliats, però és totalment intolerable que vulgui esmenar aquesta moció presentant una modificació que digui que “compliran les lleis...”, només faltaria!!! Creiem que tothom és innocent fins que es demostra el contrari, i això es demostra als jutjats.

El Govern de CiU, i la resta de formacions politiques representades al consistori, tenen la responsabilitat de saber reconduir aquesta situació amb fermesa política i ètica. No es pot estar dubtant cada trenta dies de si l’ajuntament compleix no sé quina llei..., no sabem quins pactes de govern tenen CiU i PP amb PxC però per damunt d’això esta la convivència a la nostra vila i el seu futur, si no és així anirem cap a un embrutiment de la política local i la vida quotidiana del Vendrell.

El tercer bloc té ha veure amb l’acceptació i votació per unanimitat de l’aprovació de la Llei de Barris al Vendrell:
La valorem molt positivament i creiem que hauria d’haver estat una de las principals mocions d’aquesta sessió, però va quedar tapada pel soroll i joc brut de PxC, amb el vist i plau de CiU i PP.


El quart bloc dedicat al desplegament el 1 de Novembre dels Mossos d’Esquadra:
Valorem molt positivament la possibilitat de participació de las Associacions de Veïns a les Juntes de Seguretat Locals, on podran donar una informació més directa i propera.
Per finalitzar ICV-EUiA el Vendrell recolza amb tota la seva força la moció presentada per ERC per pressionar al Govern de Zapatero a la tornada de “Tots” els “Papers de Salamanca” incautats a Catalunya per les tropes feixistes del general Franco.

ICV-EUiA El Vendrell / Alfredo Valdivielso -Yolanda Gonzalez

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitar-vos per aquesta nova iniciativa, ja hera hora que fesiu alguna cosa mes desde l'esquerra, el que no podia ser es que nomès dediquesiu un mes abans de les eleccions, "municipals", a la vida política, aixì ha anat la cosa, amb uns resultats ....?????.
Recolsar aquesta nova manera de estar al dia a dia del nostre municipi, i nomès dir-te que endavant......
S'ha de fer soroll sempre, no nomès quan conve, això els d'esquerra ho valorem.

Què t'anava a dir ha dit...

Jo estic totalment d'acord amb aquest comentari anònim. Ara a aguntar 4 anys i dir la vostra. Enhorabona i a seguir endavant.

EUiA El Vendrell ha dit...

Primer de tot, demanar perdo pel retras en contestar. Anonim, tens rao en lo que dius, estem treballant en aquesta linia amb els companys de ICV. Als cuatre anys s'ha de recollir la feina ben feta. Gracies pel teu suport.

SALUT!

Alfredo Valdivielso