03 de novembre, 2007

Comunicat de condemna ICV-EUiA agresio La Trinxera



Volem manifestar la mes enèrgica condemna a l’egressió patida pel Col·lectiu La Trinxera del Vendrell i la nostre solidaritat amb aquest col·lectiu.

Es una agressió amb pintades de caràcter neonazi i amenaces directes al col·lectiu La Trinxera, pero per nosaltres no tant sols vam dirigides a aquest col·lectiu, sinó que i tots els ciutadans de la nostre vila ens haurem de sentir amenaçats pels que defensen aquest tipus d’ideari fastigós, feixista i neonazi.

No estem davant d’una agressió puntual o de baralles entre grups marginals de la societat com moltes vegades escoltem als cossos de seguretat a l’hora de explicar casos semblants. Es una agressió d’un grup (organitzat o no, no ho sabem) que ataca amb unes pintades que defensa’n una ideologia que fa apologia del nazisme i del holocaust, i això esta penat per llei; contra un col·lectiu social treballador i no violent de la nostre vila.

Últimament a la societat catalana estan emergent fenòmens i cassos de racisme, xenofòbia, apologia del nazisme, etc...que últimament han saltat a la llum gracies a unes imatges de Televisio, però que malauradament no sempre hi ha imatges per poder obtenir un reso tant mediàtica i passen situacions com la que ara condemnem i que hem de combatre amb força i contundència, es per això que demanem:

-Una condemna enèrgica de tots els partits la corporació municipal del Vendrell en el proper Ple Municipal.

-Que a la propera junta local de seguretat es tracti aquest tema, per que ja fa mesos que estem observant a la nostre vila, pintades d’aquest tipus. Que s’investigui si es un grup organitzat o quin tipus de connexions tenen amb altres grups del mateix caràcter.

-Que les forces de seguretat actuïn amb contundència i sense badà davant d’aquestes situacions.

-Que la justícia apliqui la llei amb total fermesa i sigui exemplificadora amb els casos de racisme, xenofòbia i apologia del nazisme.


ICV-EUIA EL VENDRELL
Alfredo Valdivielso Romero
Yolanda Gonzalez