21 de gener, 2013

Comunicat conjunt EUiA, CUP i RcAt del Vendrell

Com representants de les forces politiques que vam presentar la moció per que El Vendrell fos declarat moralment, “Municipi català lliure i sobirà”, la CUP, EUiA i Rcat (membre de la Coalició Junts Pel Vendrell), volem fer constar el nostre desacord amb les formes i el resultat obtingut de  la moció en l’últim ple de l’Ajuntament d’ El Vendrell.

Tot i la valoració positiva que fem del f

Foto: CUP del Vendrell
et  que la moció de suport  al Dret a Decidir del poble de Catalunya  fos aprovada per una amplia majoria, no podem estar conformes que aquesta fos moneda de canvi per no presentar la moció original, ja que vam demanar que fossin presentades les dues i que és donés el  vot favorable.

Una de les raons per demanar que no és retirés aquesta moció esta molt lligada en el moment polític actual que vivim, a on,  des de l’Estat Espanyol s’ha iniciat una ofensiva per incriminar els ajuntaments que de forma democràtica van aprovar en el seu dia  la moció.
Un fet prou important per que els regidors dels ajuntaments catalans facin una acte de fe i de força per reivindicar que la legitimitat que mana del poble i en els seus representants i per tant la defensa de la  democràcia tal com l’entenem i entenen la major part de governs que reconeixen el Drets Humans aprovats en el seu dia  a l’ONU.
És aquest esperit el que va fer possible que grups tant distants com EUiA, que no es independentista, com la CUP, Rcat , ERC (aquests dos en coalició JxV) i SI, acostessin posicions  en una moció que és pogués identificar una predisposició que no  s’acceptaria  cap pas enrere en els drets i les llibertats basics del poble de Catalunya.

Des de la CUP, EUiAi Rcat desaprovem la forma en que és va acordar que la moció fos esmenada en la totalitat al ple de l’ajuntament.

No és pot acceptar que desprès de tres mesos de reunions a les que és van convidar els representants de CIU i PSC i a l’Assemblea Nacional de Catalunya , aquestos facin una reunió 16 hores abans del ple amb el regidor de JxV, el senyor “Jimmi” Piñol i deixessin a fora a la resta.
Un fet que no concorda gaire amb la voluntat de l’Assemblea Nacional Catalunya de mantenir el màxim d’unitat. Cal dir que l’ANC ja no va voler participar  a l’ultima reunió que aprovava la moció per considerar-la ja que era qüestió dels polítics.

No és podem acceptar que tot i que el Regidor Sr. J.Piñol  fos el portaveu en les negociacions de la moció amb CIU I PSC i la resta de partits, no deixa de ser de calaix que una nova proposta de moció totalment diferent a la presentada, aprovada i acordada les seves limitacions per tots els partits presents a les reunions anteriors , prengués a criteri personal , la decisió de no portar-la a votació.

Son aquestes raons per les quals la CUP, EUiA i RCAT es desmarquen de la decisió de no presentar al ple la moció “Municipi català lliure i sobirà” tal com va ser aprovada conjuntament amb ERC i SI.
Com efecte col·lateral, la feina feta que des de fa temps s’ha fet per anar trobant punts de contacte destinats a crear afinitats i sinèrgies entre els diferents grups independentistes i altres com EUiA amb una voluntat  de enfortir-la en futures accions,  han quedat greument tocades a la seva base, la confiança.