11 de març, 2008

Valoració Eleccions Generals 2008


Per EUiA el bipartidisme fomentat per el PSC i el PP i bona part dels grans mitjans de comunicació, més la por a la dreta que representa el Partit Popular, han provocat la concentració majoritària del vot de la gent d’esquerres a les candidatures del PSC.


ICV-EUiA a resistit amb molta dignitat aquest escenari de bipolarització i apel·lació al vot útil d’esquerres, al Baix Penedès nomes hem perdut 247 vots respecte les eleccions del 2004. Al Vendrell aquesta pèrdua encara ha estat menys visible, amb una pèrdua de nomes 72 vots.

Es per això que la nostre coalició es referma en la construcció d’un espai que ens es propi, situat a l’esquerra del PSC i que al Baix Penedes i al Vendrell, aquest projecte es consolida. Un projecte que vol trencar amb l’intenció de els grans partits de reduir les coses a nomes dos alternatives.


Felicitem doncs als guanyadors d’aquestes eleccions, al PSOE-PSC, però a l’hora li fem una advertència; estarem alerta i treballant per que el xec en blanc dels vots útils d’esquerres que ha capitalitzat el PSC a la nostre comarca i al Vendrell siguin fets servir per a elaborar veritables politiques d’esquerres, politiques socials i econòmiques per a la majoria, per als treballadors i treballadores del Baix Penedes i del Vendrell.


Esperem doncs que aquestes politiques no estiguin condicionades per la dreta de CiU i el PNV, per que de ser així aquets vots útils serien malbaratats i no haurien servir de res.


EUiA del Vendrell es solidaritza i es sent corresponsable amb els companys de IU i amb la seva situació desprès de les eleccions del 9 de Març.


EUiA El Vendrell