07 de setembre, 2007





EUiA del Vendrell participarà conjuntament amb ICV al acte institucional que l’ajuntament ha preparar amb motiu de la diada nacional de Catalunya. Quan acabi farem una ofrena floral amb els nostres socis de coalició, al voltant de les 11h00. Aquesta diada de defensa dels valors nacionals de Catalunya ha de servir també per reclamar de mes drets socials, per a tothom , sigui quina sigui la seva procedència.

“Ha de ser la reivindicació dels drets nacionals i socials de Catalunya, perquè la Catalunya del futur es construeix garantint els drets del present”.

EUiA El Vendrell



Us adjuntem la declaració política aprovada per EUiA en motiu de l'Onze de Setembre de 2007:

"11 de setembre: més drets nacionals, més drets socials"

L’11 de setembre és per EUiA una Diada reivindicativa i festiva. Una diada per a continuar defensant l’avenç amb més drets socials i nacionals per Catalunya.


La Diada Nacional d’enguany arriba després d’un estiu fosc per a la ciutadania de Catalunya. L’apagada de Barcelona, les avaries a RENFE, les cues a les autopistes i les pèrdues d’equipatges a l’aeroport, ho demostren. EUiA aposta perquè les administracions i la política tinguin un major paper en els serveis públics i per modificacions legislatives per aconseguir que els serveis bàsics estiguin al servei de la ciutadania i de l’interès general i no, com ara, que depenen dels beneficis econòmics privats i dels interessos dels consells administratius. En aquest sentit, per EUiA, el Govern d’Entesa ha de mantenir la seva fermesa i, també, ser més exigent en la defensa dels serveis públics davant les empreses que els gestionen i davant el govern espanyol que ha estat en algun cas negligent, que no ha invertit el suficient en allò que té competències i que no avança el que cal en traspassar noves competències.

El govern de Catalunya ha d’aconseguir el suport i afavorir la mobilització de la ciutadania per a desplegar l’Acord de Govern d’Entesa. L’agenda política i social a Catalunya, per EUiA, no hauria d’estar marcada per problemes interns de partit, dates mítiques, tacticismes de l’oposició conservadora o per lobbies nacionalistes catalans o espanyols.

Un 11 de setembre per més drets nacionals, més autogovern i per l’aplicació de l’Estatut. Una Diada Nacional per a continuar defensant el dret a decidir del poble català, i de denúncia d’un autogovern i un desplegament estatutari que estan sent molt limitats. La responsabilitat és del govern Zapatero, que es resisteix a aplicar la llei (l’Estatut) i en la federalització de l’Estat espanyol. Una política limitadora del PSOE dels drets i les llibertats nacionals que, a més, fa seva la pressió centralista de la dreta social i política espanyola. Un darrer exemple ha estat la impresentable decisió del PSOE d’impedir una majoria d’esquerres al govern de Navarra.

Un 11 de setembre per més drets socials. Per EUiA cal avançar més en les polítiques socials i en la millora de les condicions laborals i salarials de treballadors i treballadores. A Catalunya es continua creant riquesa però no es redistribueix equitativament i, per això, molta gent treballadora i moltes famílies catalanes tenen dificultats d’arribar a final de mes. Per què? A conseqüència d’uns salaris i pensions encara massa baixes, per la pèrdua del poder adquisitiu dels salaris, per uns alts preus de l’habitatge i pels increments de les hipoteques.

Per a EUiA la política catalana, avui, ha de passar per aprofundir en les polítiques d’esquerres i pel desenvolupament de l’Acord del Govern d’Entesa. Polítiques pensant en les persones i el territori: educació i salut públiques; accés a l’habitatge i foment del transport públic; emancipació dels joves i les polítiques d’igualtat; millora de les condicions laborals i fer front als accidents a la feina; reducció de la precarietat laboral i increment de sous i pensions; incorporació de les persones immigrades amb els mateixos drets i deures; fer front al canvi climàtic i foment de les energies renovables; millora de les infrastructures i la mobilitat.

Un 11 de setembre solidari amb les persones i pobles del món que lluiten per la pau, la justícia social i pel seu alliberament nacional.

EUiA crida a la ciutadania i a la gent jove a participar d’una Diada Nacional festiva i reivindicativa. "

2 comentaris:

Miquel Casellas Porcar ha dit...

Molt bé. Festiva i reivindicativa. Hi ha d'haver una mica de cada cosa, perquè si només es festiva poca cosa farem i si només es reivindicativa doncs també ens deixarem alguna cosa al tinter. La clau és saber combinar les dues paraules. Després a cantar els segadors.

EUiA El Vendrell ha dit...

Crec que asi a de ser, per que per fer festa ja estan els diumengues, no??

Salut!

Alfredo Valdivielso