15 de juliol, 2007

Jornades politica municipal, "A PEU DE CARRER"

Alfredo Valdivielso EUiA i Yolanda Gonzalez ICV

Els coordinadors de les dos formacions al Vendrell vam assistir a la jornada, que va estar força interesant i que va se profitosa a l'hora tenir clares les posicions que hem de defensar ales nostres ciutats i pobles.

Coordinador general EUiA; Jordi Miralles

En el marc de la cloenda de la jornada " A peu de Carrer" organitzada per la coalició ICV-EUiA-EPM, el coordinador general d'EUiA Jordi Miralles aposta perquè la coalició s'obri el suficient com per ser "nostra, vostra i de les 260 mil persones que ens van votar" amb el que això pot suposar quant a participació en aquesta.


El dirigent d'EUiA ha dit que la coalició ha de repensar el que significa estar obert a 260.000 persones i que "volem anar a més" amb tota la gent que no només veu en aquest conjunt "homes i dones que assumeixen la representació municipal" sinó amb persones que fan "política amb majúscules, acompanyats de projectes comunitaris".

Miralles ha qualificat de totalment necessària una trobada com la que s'ha fet avui a les instal·lacions de l'INEFC de Barcelona, on, a part d'un èxit de participació i de públic assistent, s'ha posat en comú "el que hem fet i el que hem compartit". Una jornada que el dirigent d'EUiA qualifica de necessària "pel que suposa per a la conjuctura política actual i pel que suposa per a la coalició ICV-EUiA-EPM".

Jordi Miralles ha dit que " dins de la família roja i verda vivim una contradicció important que ens convida a reflexionar" en referir-se a que "el que proposa i representa la coalició té una presència en governs locals molt important, una presència determinant en l'acció de govern de Catalunya i una presència molt important en el Parlament Català" . D’altra banda, s'ha referit a la manera com viu el clima polític una bona part de la ciutadania i la tendència de les forces majoritàries en l'actual sistema que ens volen empènyer cap al bipartidisme. Un bipartidisme que, ha afirmat, "serà present en les pròximes eleccions d'aquí a 8 mesos".

Tot això, segons Miralles, "limita una proposta comunitària com la nostra, que vol convertir i que vol canviar les coses des d'una convicció de transformar la realitat i de contribiur a aconseguir que les dones i els homes del nostre país puguin viure millor".

Miralles ha dit que s'ha d'analitzar la raó del fet que "ens hem apartat de la vivència dels sectors populars de la política" amb el que això suposa per als projectes de transformació. Tanmateix ha assenyalat que "hem de mantenir el perfil propi i adequar-lo més, amb propostes més properes a la gent". Després de l'extensió territorial de la coalició, gràcies al resultat de les passades eleccions, Miralles ha advertit que aquesta extensió no pot fer que "ens faci més febles en els àmbits metropolitans" i que no vol que "els vots del sector popular de la població vagin al sac de l'abstenció o del PSC".

1 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Espero que aquesta proposta d'esquerra tiri endavant amb força i amb empenta. Espero que seguiu així al peu del canó. Espero que a les properes decissions sigueu el partit frontissa del Vendrell. L'important és que us conciencieu de la vostra opció i la sapigueu transmetre als votants. Salut i República