10 de juny, 2007

Unitat per la convivéncia.


Alfredo Valdivielso (EUiA) i Rubén Suan (ALVEN) en un moment de la roda de premsa.

Des d’ICV-EUiA i Alternativa Vendrellenca vam convocar, el passat dimarts 5 de juny, una roda de premsa per parlar d’un tema que ens preocupa a nosaltres i a la majoria dels vendrellencs i vendrellenques. Aquest no és altre que el gran augment de vots que va aconseguir la PxC a les darreres municipals i el fet que, amb quatre regidors, s’hagi convertit en la tercera força política de la vila.
Que quedi clar que acceptem els resultats ja que els quatre regidors van ser escollits democràticament però entenem que dels 2000 votants molts no sabien quina és la veritable Plataforma per Catalunya, és a dir, l’extrema dreta.
Considerem que part dels seus vots han sigut un vot de càstig als partits majoritaris, que porten vuits lluitant els uns contra els altres en lloc de solucionant els problemes reals de la gent. Aquesta despreocupació ha provocat un elevat descontent entre la població que es visualitza en gairebé un 50% d’abstenció i ha permès un terreny idoni perquè el senyor Armengol pugui vendre la seva demagògia.
És per això que vam decidir fer aquesta roda de premsa conjunta perquè creiem que, ara més que mai, és necessària la unitat dels partits d’esquerres per plantar cara a l’extrema dreta que s’amaga sota PxC. En aquest sentit també hem tingut contactes amb la gent d’altres partits, i estem convençuts que en els propers dies també s’afegiran a aquest front comú. Creiem que és el moment de deixar de banda les diferències polítiques entre els diversos partits i pensar únicament en el nostre municipi.A més a més, si fa quatre anys es deia que la millor arma contra aquesta gent era la indiferència i que al mobilitzar-nos només els hi donàvem publicitat, creiem que el fet de que hagin passat d’un a quatre regidors demostra que la indiferència no serveix per res. Pensem que és necessària fer un confrontació d’idees i fer veure a la gent quina és la veritable PxC, per això treballarem per rebatre aquestes idees amb arguments i propostes.
Des d’aquí demanem a tots els partits que han obtingut representació a l’Ajuntament, que aïllin a la PxC i que no permetin que tinguin cap tipus de poder decisiu. Entre tots i totes no hem de permetre que estiguin al govern i podem assegurar que també vigilarem que no hi hagin “pactes subterranis”. També demanem al senyor Benet Jané que digui clarament i públicament que no pactarà amb la PxC i des d’aquí l’avisem que, en cas que decideixi pactar amb ells, organitzarem mobilitzacions de protesta durant tota la legislatura.
També volem aprofitar aquest acte per convocar públicament a una concentració de rebuig cap a PxC pel proper dissabte 16 de juny. Aquesta concentració es realitzarà a la plaça Vella, aprofitant que es realitza el ple de constitució del consistori, i serà un acte de dol. Serà un acte de dol perquè creiem que és el sentiment majoritari que hi ha ara mateix entre els ciutadans i ciutadanes del nostre poble. Per això fem una crida a partits, sindicats, entitats de la vila i als vendrellencs i vendrellenques en general, a que es el proper dia 16 es mobilitzin i vinguin vestits de negre a la concentració. Creiem que és important deixar de banda les diferències ideològiques i demostrar a tothom que el Vendrell, majoritàriament, no vol les idees discriminatòries i xenòfobes de la PxC.
Aprofitem per informar que el proper dimarts 12 de juny, a les 20 h, es farà una reunió al Centre cívic l’Estació del Vendrell, per tal que tothom que estigui interessat en participar i organitzar les properes mobilitzacions pugui dir la seva.Així doncs us animem a mobilitzar-vos i a que el proper 16 de juny vingueu a les 12.15 h (s’ha d’acabar de confirmar l’hora exacta) i vestits de negre per demostrar el vostre rebuig PxC.