28 de juny, 2007

SOLIDARITAT


Declaracions Morala y Candido Juzgat Gijón

DETINGUTS ELS SINDICALISTES DE LA NAVAL DE GIJON CANDIDO GONZÁLEZ CARNERO I JUAN MANUEL MARTÍNEZ MORALA PER L'ORDRE DE PRESÓ DE TRES ANYS CONTRA ELLS


Els sindicalistes de la Naval de Gijón Cándido González Carnero i Juan Manuel Martínez Morala van ser detinguts aquest cap de setmana en els seus respectius domicilis per l’aute d’ordre de tres anys de presó que va ser dictada pel jutjat número 1 de Gijón. Els sindicalistes que van inspirar la pel•lícula “Los Lunes al Sol” de Fernando León de Aranoa ( les seves imatges als informatius durant les mobilitzacions en defensa del lloc de treball de 80 companys van captar l’atenció dels guionistes de la pel•lícula ) van ser condemnats a tres anys de presó per la ruptura d’una càmera de vídeo al març del 2005 durant una manifestació de treballadors de la Naval de Gijón en la que es reclamava càrrega de feina per la drassana.

La sentència va ser confirmada incomprensiblement per l’Audiencia Provincial d’Asturies que va desestimar el recurs presentat contra la ressolució dictada pel jutge. Candido i Morala presentaran un recurs davant del Tribunal Constitucional davant la indefensió al no haver estat admeses varies proves sol•licitades per la defensa.

Per aquests fets, l’Assemblea de treballadors/es d’empreses en conflicte i Xarxa contra els Tancaments ha organitzat pel pròxim dijous 28 de juny a les Cotxeres de Sants (19:00h) un acte de solidaritat amb Cándido González Carnero i Juan Manuel Martínez Morala, amb una representació dels treballadors de Delphi de Sant Cugat del Vallès i dels sindicalistes asturians.