11 d’abril, 2008

El Vendrell per la República


Avui divendres 11 d’Abril de 2008, EUiA del Vendrell commemora el 77 aniversari de la proclamació de la 2ª República Espanyola.

Aquesta commemoració la celebrem amb un sopar amb obert a tots els que ens diem i sentim republicans al Vendrell on tindrà cabuda les diferents sensibilitats politiques que volen reivindicar aquest sentiment republicà, alguns seran companys d’EUiA, altres companys de feina, companys d’altres lluites, amics i gent que vol reivindicar un passat històric que va culminar aquell 14 d’abril amb la proclamació de la República.

Es va arribar a les mes altes cotes democràtica mai assolides per l’estat espanyol, encara avui dia no han estat superades com es el cas de l’elecció del cap del estat per la via de les urnes, però també es van assolir altes cotes en quant a les llibertats individuals i va ser una de les constitucions mes avançades de l’època fins que tot va quedar truncat per un cop militar feixista.

També volem reivindicar la memòria històrica que els guanyadors de la guerra van voler silenciar a base d’assassinats i por. La memòria dels que van donar el millor de si mateixos, inclús la vida, per defensar la legalitat Republicana i que molts van quedar oblidats en cunetes i cementiris, com es el cas de la fossa comuna del cementiri del vendrell, d’altres els que van tenir mes sort van quedar oblidats per una societat sense memòria i desagraïda. També dels que avançat el regim feixista de Franco, continuaren treballant i organitzant-se per retornar la legalitat i derrotar als guanyadors de la guerra.

Però amb aquesta commemoració també volem treballar pel futur, adoptant aquells valors republicans, per tal d’aprofundir en l’actual sistema democràtic que tenim per poder avançar en les llibertats de les persones i treballar com sempre hem defensat en un estat mes democràtic, federal i republicà, per això diem que aquells valors son mes actuals i necessaris que mai.

EUiA El Vendrell

2 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Molt bé. Enhorabona per muntar tot això per una causa ben digna que vagi molt bé. Salut i República.

Què t'anava a dir ha dit...

Felicitats pels bons resultats obtinguts. Molt bé. Salut i endavant